Wie ben ik
Pascal Vynche http://SeniorenNet.be
Wie ben ik
Wat is voetreflexologie
Bij welke klachten
Effecten
Tenen lezen
Tarieven
Contact
Ik ben Bernadette Arends.

In 1993 heb ik het HBO-V afgerond. Ik heb gewerkt met verstandelijk gehandicapten, op verschillende ziekenhuisafdelingen en werk nu als verpleegkundige op de Spoed Eisende Hulp.

Hoewel ik het naar mijn zin heb, mis ik toch iets. In het ziekenhuis staat vooral de klacht of ziekte centraal. Iemand is naar mijn mening meer dan alleen maar zijn ziekte of klacht.
Om die reden ben ik verder gaan kijkenop welke wijze ik op een voor mij bevredigende manier anderen kan ondersteunen en begeleiden bij hun problemen of klachten. Ik kwam al snel uit bij voetreflexologie. Voetreflexologie kijkt naar de gehele mens en zijn mogelijkheden.
Home
Door mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige in het ziekenhuis heb ik veel medische kennis over het lichaam en over ziektebeelden. Hierdoor weet ik welke gevolgen of impact klachten of ziekten kunnen hebben op iemands leven. Vanuit de voetreflexologie kijk ik niet alleen naar het medische gedeelte, ik kijk ook naar de psychische en emotionele aspecten die mee kunnen spelen.

Ik ben aangesloten bij de stichting GezondZorg.

Naast voetreflextherapeut ben ik ook erkend tenen lezer. Wat dit inhoudt kan
je lezen onder de link ītenen lezenī.

Daarnaast heb ik eerste en tweede graad Reiki.